Maciej Nowak: Piłem świeżą krew krowy, jadłem grillowane karaluchy i kozie głowy
W najnowszym numerze Party ukazała się sesja gwiazd programu Top Chef. Przy tej okazji każdy z jurorów odpowiedział na kilka pytań. Nas zainteresowała jedna odpowiedź. Kogo? Oczywiście Macieja Nowaka!
Na pytanie, czy jest potrawa, której nie odważyłby się spróbować, Nowak odpowiada: Nie ma takiej potrawy. Jestem zawodowym pochłaniaczem i zjem wszystko, co w rozmaitych kulturach podaje się do jedzenia. Piłem świeżą krew krowy w masajskiej wiosce w Kenii, jadłem grillowane karaluchy w Tajlandii i kozie głowy w Iranie. I cieszę się na kolejne tego typu doświadczenia.
Zjedlibyście głowę kozy, karalucha albo napilibyście się krwi krowy?
My podziękujemy!
Szósty odcinek "Top Chef" już w środę o godz. 20.35 w Polsacie.
(fot. Grzegorz Pytka)
(fot. Grzegorz Pytka)
(fot. Grzegorz Pytka)
(fot. Grzegorz Pytka)
WP Gwiazdy na:
Wyłączono komentarze
Jako redakcja Wirtualnej Polski doceniamy zaangażowanie naszych czytelników w komentarzach. Jednak niektóre tematy wywołują komentarze wykraczające poza granice kulturalnej dyskusji. Dbając o jej jakość, zdecydowaliśmy się wyłączyć sekcję komentarzy pod tym artykułem.