Jolanta Pieńkowska jest wybredna!
To dlatego od zawsze jest bardzo szczupła.
Gdy Jolanta Pieńkowska pojawia się w kuchni Dzień Dobry TVN, kucharze doskonale zdają sobie sprawę, że nie będzie łatwo przekonać ją do serwowanych dań.
Dziennikarka jest bowiem wyjątkowo wybredna. Wiadomo, że nie przepada za kaczką, szpinakiem oraz, jak zwierzyła się ostatnio, zdarza się jej do tej pory kultywować przedszkolny zwyczaj chowania niedojedzonego mięsa pod ziemniakami. Pieńkowska nie gustuje w wielu pożywnych i zalecanych przez dietetyków potrawach.
Wiem, że jest zdrowa, ale ile razy na nią spojrzę, to nie mogę się przekonać – powiedziała ostatnio na widok kaszy jaglanej.
Na największą próbę wystawił Jolantę Maciej Nowak. Krytyk kulinarny dał dziennikarce do spróbowania trzy lata dojrzewający polski ser.
To jest jadalne? – spytała najpierw Pieńkowska. Gdy zaś spróbowała rarytasu, na jej twarzy malowało się przerażenie wymieszane z obrzydzeniem. –_ Musisz docenić, że bardzo cię lubię, skoro tego spróbowałam._
Ciekawe, co jej smakuje?
(Fakt/PSz)
WP Gwiazdy na:
Wyłączono komentarze
Jako redakcja Wirtualnej Polski doceniamy zaangażowanie naszych czytelników w komentarzach. Jednak niektóre tematy wywołują komentarze wykraczające poza granice kulturalnej dyskusji. Dbając o jej jakość, zdecydowaliśmy się wyłączyć sekcję komentarzy pod tym artykułem.