Trwa ładowanie...
30-12-2014 10:44

Gessler zaczęła gotować sylwestrowy bigos! FOTO

Gessler zaczęła gotować sylwestrowy bigos! FOTO
d3p4ky6
d3p4ky6

50 kg śliwek, 60 kg suszonych grzybów, 60 litrów wina, 200 kilogramów kiełbasy i pół tony kiszonej kapusty... To tylko cześć składników potrzebnych Magdzie Gessler do wykonania sylwestrowego bigosu dla mieszańców Słupska.

Zgodnie z obietnicą, telewizyjna gwiazda szykuje noworoczny prezent, żeby uczcić wybór nowego prezydenta miasta, którym po tegorocznych wyborach samorządowych został Robert Biedroń.

Magda Gessler przyjedzie do nas na własny koszt. Słupsk to skromne i biedne miasto. Nie byłoby nas stać na opłacenie gwiazdy takiego formatu. (...) Wiem, że Magda stara się także pozyskać sponsorów na zakup niezbędnych produktów - zapewniał jakiś czas temu polityk.

Przygotowania wymagającej potrawy ruszyły pełną parą. Gessler osobiście pilnuje, by wszystko dopięte zostało na ostatni guzik. Kulinarny proces na bieżąco relacjonuje na Facebooku.

d3p4ky6

Tak wygląda pół tony kiszonej kapusty.... Dziś w nocy rozpoczniemy pierwsze gotowanie sylwestrowego bigosu :))
Bigos wymaga czasu, składniki muszą się przegryźć.... Jedno gotowanie nie wystarczy Przeogromne garnki wysmarujemy słoniną, żeby od słodyczy wędzonych śliwek bigos nam się nie przypalił Jednym z sekretów dobrego bigosu jest określony porządek dodawania składników. Na pierwszy ogień pójdzie więc obsmażony surowy boczek - wędzony dorzucę na samym końcu, żeby się nie rozpadł. Trzeba też upiec cztery jelenie udźce, bo surowego mięsa nigdy nie dodajemy do kiszonej kapusty. Nikt nie byłby w stanie takiego mięsa potem ugryźć :))
) Dziś po południu dojechała genialna cebula z Gdańska, za chwilę przyjadą wędzone suszone śliwki z Nowego Sącza (50 kg) i suszone grzyby z Hajnówki (60 kg). Jutro spodziewamy się 60 litrów karpackich win, z Jastrowia dojedzie też świeżo uwędzona kiełbasa z dzika... 200 kilogramów! Do tego dwa worki najlepszej, polskiej szarej renety Kupiłam już jałowiec, liście laurowe i ziele
angielskie. Chleb obiecały dostarczyć piekarnie w Słupsku. To naprawdę cudowne, jak wszystkim wokół po prostu się chce... Gotujemy bigos!!!
- oznajmiła gwiazda "Kuchennych rewolucji".

Zobaczcie sami:

Post użytkownika Magda Gessler.

d3p4ky6
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
d3p4ky6